ATTENTIE! Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u uw instellingen niet wijzigt dan gaat u akkoord met het gebruik. Meer informatie

Ik begrijp het

Kies uw taal:

Visual4.jpg

Over LombokCare

Stichting LombokCare is een Nederlandse non-profit organisatie die in 2008 in het leven geroepen door de familie Schreurs. In 2012 is Stichting LombokCare uitgebreid naar de Indonesische Yayasan LombokCare. 

Vanaf heden staat in het specifiek het REadycation project centraal: Rehabilitation + Education = REady. Dit project focust zich op Rehabilitatie & Educatie voor kinderen met een lichamelijke en meervoudig beperkte kinderen.
Hiernaast steunt LombokCare ook andere projecten en (lokale) stichtingen die hulp nodig hebben op het gebied van educatie, gezondheid of facilitaire voorzieningen. Alle steun aan overige projecten wordt gecoördineerd door Yayasan LombokCare in Indonesië.

In Loving Memory of Gerda

Pre-LombokCare

In 1980 besloten Christ en Gerda Schreurs om op zoek te gaan naar Gerda's roots in Indonesië, het land waar haar moeder is geboren. Toen hun dochters Debbie en Mindie 8 en 5 jaar waren zijn zij voor het eerst mee geweest. Ook hun indrukken van het land waren opmerkelijk, een grote schok van de armoede. FamilieSchreursOude mensen die in een grote vuilnisbak vol hoop zochten naar iets wat nog eetbaar was, veel bedelende kinderen langs de weg, resulteerde in een reactie: "zij horen gewoon te kunnen eten en op school te zitten, net als wij". Toen al vonden ze dat ze die mensen moesten helpen. Jaarlijks zette ze alles op alles om bruikbare spulletjes mee te nemen naar Indonesië om het daar met de kinderen te delen.

"Zij horen gewoon te kunnen eten en op school te zitten, net als wij"

Van 2006 t/m 2008 zijn ze steeds op zoek geweest naar de mogelijkheid om kleine projecten te verzorgen. Zo kwamen ze onder andere geregeld in een weeshuis in Mataram terecht (de hoofdstad van het eiland Lombok) waar ze vaker eten en kleding gingen brengen.

 

LombokCare Geschiedenis

Steeds meer mensen wilden bijdragen, maar ook steeds meer mensen vroegen om hulp. Dit heeft ertoe geleid dat de familie Schreurs in 2008 een stichting in het leven geroepen heeft.

"Deze gebeurtenissen hebben ertoe geleid dat de familie Schreurs in 2008 een stichting in het leven geroepen heeft."

In 2009 zijn ze in samenwerking met een lokale stichting gestart met de bouw van een opleidingscentrum voor lichamelijk beperkte kinderen in Sandik (nu: REadycation Project). Go For Lombok en ROI Achterhoek hebben beide bijgedragen aan de bouw hiervan. Op 11 november 2010 is het gebouw voor het eerst in gebruik genomen en zijn gestart met 8 kinderen.

Na enige obstakels te hebben gehad met deze lokale stichting in 2012, zijn ze in mei 2012 opnieuw begonnen met de nieuwe lokale stichting Yayasan LombokCare in Indonesie.


  • Accessibility_for_all.jpg
  • born_2_be_real.jpg
  • children_are_the_future.jpg
  • progress_instead_of_perfection.jpg
  • Still_hiding_theirselves.jpg
  • training_the_parents1.jpg
  • training_the_parents2.jpg
  • were_in_this_together.jpg

Bnnr DoneerNL

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

© 2015 - Stichting LombokCare - privacy & cookies - website door Barkey Media