ATTENTIE! Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u uw instellingen niet wijzigt dan gaat u akkoord met het gebruik. Meer informatie

Ik begrijp het

Kies uw taal:

Visual8.jpg

Laatste Nieuws

LombokCare genomineerd voor Saleduck Goede doel Campagne 2016

Het bedrijf Saleduck Asia organiseert het "Saleduck Charity Campaign 2016" en zal maar liefst Rp 17.000.000 doneren aan stichtingen of NGO's gevestigd in Indonesië. Saleduck Asia is een Nederlands bedrijf dat een verscheidenheid van op internet gebaseerde coupon codes en kortingsbonnen biedt sinds 2012 en is gevestigd in Amsterdam.

saleduck charity

In 2016 is Saleduck Azië uitgerust met een speciale missie om anderen in nood te helpen in de vorm van Liefdadigheids Campagne. Saleduck Azië heeft verschillende selecties gedaan en o.a. LombokCare Foundation gekozen als één van de favorieten NGO's die campagne voert in dit goede doel programma.

Deze Liefdadigheids Campagne zal worden gehouden voor zes maanden, met ingang van 1 juli 2016 tot en met 31 januari 2017. Elke deelnemende organisatie wordt vertegenwoordigd in een goed doel programma campagne pagina op de website Saleduck en bezoekers kunnen zo eenvoudig op hun favoriete NGO stemmen.

Verzamelde stemmen zullen worden berekend als een percentage (%) en zal uiteindelijk bepalen welk aantal begunstigde donaties door elke organisatie ontvangen zal wordenHoe meer mensen die hun stem aan LombokCare geven, hoe meer het aantal donaties LombokCare zal ontvangen.

Daarom verzoeken wij alle hulp van familie en vrienden van LombokCare om deze informatie op welke wijze dan ook te delen en om te stemmen voor LombokCare Foundation als jouw favoriete goede doel!

Je kunt hier stemmen voor ons:

1. Klik op deze link: http://www.saleduck.co.id/#vote-organisasi-amal-favorit-anda
2. Scroll naar beneden tot je het LombokCare Logo ziet
3. Klik op 'PILIH SEKARANG'
4. Klik op 'KLIK DISINI Untuk MEMILIH'

Dat is alles! Simpel toch? Heel erg bedankt voor je hulp!

 

Parenting Skills 06-04-2016

Vandaag was het weer tijd voor een sessie Parenting Skills als onderdeel van ons Community Based Rehabilitation programma.

20160406 091944 1600x900

Gezien niet alle kinderen bij LombokCare de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan logopedie, vonden wij het erg belangrijk dat we basis informatie over logopedie met alle ouders en met leraren te delen. Onze logopedisten Ibat & Vini hebben een aantal technieken gedeeld die ouders kunnen gebruiken om de taalvaardigheden van hun kinderen te verbeteren. 

Ook hadden we psycholoog dr. MA Muazar Habibi, S.Psi, M.Psych, M.Pd als gastspreker vandaag. Prachtig om te zien hoe hij de ouders heeft kunnen motiveren en inspireren over hoe ze hun eigen kinderen kunnen motiveren. Zelfs een aantal ouders werden erg emotioneel en openden zich om hun gevoelens en ervaringen te delen die zij hebben gehad tijdens het opvoeden van hun kind met speciale behoeften. 

20160406 095219 1600x900

Dankjewel Ibat, Vini, dr. Muazar Habibi & de LC crew voor het faciliteren van dit event!

Klik op de foto's om naar het fotoalbum te gaan.

 

Opening REadycation Programma 2016

Een nieuw jaar! Nieuwe kansen! Nieuwe ideeen, en ga zo maar door!

Vandaag, 18 Januari 2016 staat voor LombokCare geheel in het teken van een frisse start van een nieuw jaar! Een mooie gelegenheid om het programma voor 2016 te openen in het bijzijn van het Hoofd van Sociale Zaken van de Provincie Nusa Tenggara Barat, Husni Thamrin, met een aantal van zijn medewerkers, het hoofd van het districtkantoor Batulayar, Rinjani Trekking Club en natuurlijk de ouders van de 70 kinderen die in 2016 zullen deelnemen aan het LombokCare REadycation programma:

REadycation2016 14Educatie:

 • Special Education (SLB Pelangi LombokCare)
 • Life Skill Programma (Computer Lessen and Creative lessen)

Rehabilitatie:

 • Fysiotherapy
 • Logopedie

Als een symbolische opening, mochten Safa, Alma en Gede een groot canvas openen waarop alle 70 kinderen onthuld werden. Een interessante toespraak werd gehouden door Mr. Husni Thamrin, waarin hij bevestigde dat LombokCare de enige sociale/ non-profit organisatie in de provincie Nusa Tenggara Barat op het gebied van Rehabilitatie voor kinderen met een beperking. Natuurlijk zijn we trots dat LombokCare een voorbeeld mag zijn voor de overheid, alhoewel we liever hadden gehad dat alle kinderen in heel Lombok toegang kon hebben tot zulke hulp!

Ondanks de positieve spirit van het nieuwe jaar werden we toch stiekem met onze neus op de feiten gedrukt! Helaas kunnen we maar een beperkt aantal kinderen helpen, nog een groot aantal staat op de wachtlijst! We hebben jullie hulp hartstikke hard nodig! Klik hier om te zien hoe je kunt helpen.

Klik op de foto's voor een vergroting van de foto's of klik hier om naar het foto album te gaan.

REadycation2016 17

 

Internationale dag voor mensen met een beperking 03 dec 2015

hari kesetiakawanan sosial 6Afgelopen dinsdag (1 dec) was LombokCare uitgenodigd om deel te nemen aan een event, welk gehouden werd door het Ministerie van Sociale Zaken op zowel Provinciaal als Landelijk niveau, in het teken van de dag voor de menselijke solidariteit en tevens de dag voor mensen met een beperking. Ter gelegenheid van deze speciale dagen nodigde de gouverneur van Provincie NTBTGB M. Zainul Majdialle niveaus van de samenleving uit niet alleen op deze dag maar het hele jaar door te werken aan de maatschappelijke solidariteit en zo de maatschappij van provincie NTB op te bouwen, ongeacht je afkomst, gehandicapt of niet. 

Vandaag, 3 dec 2015, was natuurlijk voor LombokCare een speciale dag, een dag waarin we jaarlijks aandacht willen besteden aan de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking oftewel International Day for People with a Disability. Om mede gehoor te geven aan de oproep van de gouverneur, vonden wij het dubbel zo belangrijk om terug te gaan naar de basis: verbeter de wereld, begin bij jezelf! Vandaar dat we vandaag voor dit thema gekozen hebben: 'Jij en ik zijn gelijk, laten we onze perceptie veranderen van DISABILITY naar ABILITY'.

Disability Day 5Tijdens de gehouden discussiemiddag voor het personeel van LombokCare, werd er tijd gegeven aan Mantra, een inspirationeel kunstenaar en in dit geval gastspreker als ervaringsdeskundige, om zijn verhaal te vertellen. "Ik ben zo blij dat mijn ouders mij normaal hebben opgevoed en niet als een 'gehandicapte'. Dankzij hen bestempel ik mijzelf niet als 'gehandicapt', maar als normaal persoon en gelijk aan ieder ander individu, we moeten immers kunnen concurreren met de rest van de wereld om te kunnen overleven".

Dankzij Mantra hebben wij weer mooie nieuwe inzichten kunnen verwerven, hopelijk zullen zijn woorden zich in onze hoofden blijven herhalen en zo dagelijks herinnerd en gemotiveerd worden om ons werk nog beter te verrichten!

 

 

 

Expo Job Fair 2 en 3 Oktober 2015

Expo Tenaga Kerja Khusus 2okt 22

Op 2 en 3 oktober was LombokCare uitgenodigd om deel te nemen aan de Job Fair welke georganiseerd werd door het ministerie van arbeid/werkgelegenheid (Kementerian Tenaga Kerja). LombokCare kreeg 4 stands ter beschikking om hier informatie te verstrekken over LombokCare’s werkzaamheden / programma’s in de gehandicaptenzorg.

Door het deelnemen aan deze job fair, heeft LombokCare veel nieuwe links opgedaan die eventueel iets voor LombokCare zou kunnen betekenen in de toekomst. Om het puntje op de i te zetten, heeft LombokCare, samen met nog 4 andere bedrijven/organisaties, ook nog een appreciatie gekregen van de vice-gouverneur van de provincie Nusa Tenggara Barat, voor het vechten voor de rechten van mensen met een beperking op het gebied van arbeid! Super gedaan! (klik op de foto's om naar het foto-album te gaan)

Expo Tenaga Kerja Khusus 2okt 14

Expo Tenaga Kerja Khusus 2okt 4

 • Accessibility_for_all.jpg
 • born_2_be_real.jpg
 • children_are_the_future.jpg
 • progress_instead_of_perfection.jpg
 • Still_hiding_theirselves.jpg
 • training_the_parents1.jpg
 • training_the_parents2.jpg
 • were_in_this_together.jpg

Bnnr DoneerNL

© 2015 - Stichting LombokCare - privacy & cookies - website door Barkey Media