ATTENTIE! Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologie├źn.

Als u uw instellingen niet wijzigt dan gaat u akkoord met het gebruik. Meer informatie

Ik begrijp het

Kies uw taal:

Visual14.jpg

Nieuwsarchief

Internationale dag voor mensen met een beperking 03 dec 2015

hari kesetiakawanan sosial 6Afgelopen dinsdag (1 dec) was LombokCare uitgenodigd om deel te nemen aan een event, welk gehouden werd door het Ministerie van Sociale Zaken op zowel Provinciaal als Landelijk niveau, in het teken van de dag voor de menselijke solidariteit en tevens de dag voor mensen met een beperking. Ter gelegenheid van deze speciale dagen nodigde de gouverneur van Provincie NTBTGB M. Zainul Majdialle niveaus van de samenleving uit niet alleen op deze dag maar het hele jaar door te werken aan de maatschappelijke solidariteit en zo de maatschappij van provincie NTB op te bouwen, ongeacht je afkomst, gehandicapt of niet. 

Vandaag, 3 dec 2015, was natuurlijk voor LombokCare een speciale dag, een dag waarin we jaarlijks aandacht willen besteden aan de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking oftewel International Day for People with a Disability. Om mede gehoor te geven aan de oproep van de gouverneur, vonden wij het dubbel zo belangrijk om terug te gaan naar de basis: verbeter de wereld, begin bij jezelf! Vandaar dat we vandaag voor dit thema gekozen hebben: 'Jij en ik zijn gelijk, laten we onze perceptie veranderen van DISABILITY naar ABILITY'.

Disability Day 5Tijdens de gehouden discussiemiddag voor het personeel van LombokCare, werd er tijd gegeven aan Mantra, een inspirationeel kunstenaar en in dit geval gastspreker als ervaringsdeskundige, om zijn verhaal te vertellen. "Ik ben zo blij dat mijn ouders mij normaal hebben opgevoed en niet als een 'gehandicapte'. Dankzij hen bestempel ik mijzelf niet als 'gehandicapt', maar als normaal persoon en gelijk aan ieder ander individu, we moeten immers kunnen concurreren met de rest van de wereld om te kunnen overleven".

Dankzij Mantra hebben wij weer mooie nieuwe inzichten kunnen verwerven, hopelijk zullen zijn woorden zich in onze hoofden blijven herhalen en zo dagelijks herinnerd en gemotiveerd worden om ons werk nog beter te verrichten!

 

 

 

  • Accessibility_for_all.jpg
  • born_2_be_real.jpg
  • children_are_the_future.jpg
  • progress_instead_of_perfection.jpg
  • Still_hiding_theirselves.jpg
  • training_the_parents1.jpg
  • training_the_parents2.jpg
  • were_in_this_together.jpg

Bnnr DoneerNL

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

┬ę 2015 - Stichting LombokCare - privacy & cookies - website door Barkey Media