ATTENTIE! Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u uw instellingen niet wijzigt dan gaat u akkoord met het gebruik. Meer informatie

Ik begrijp het

Kies uw taal:

Visual8.jpg

Over REadycation


Voorheen noemde we dit project ‘het opleidingscentrum voor lichamelijk beperkte kinderen’. Maar na nog eens diep te hebben gekeken naar het karakter van het project, kwamen we uit op een nieuw projectnaam: “REadycation”. Vandaar dat we u uit willen leggen waar dit woord en tevens het motto van LombokCare in Indonesië eigenlijk vandaan komt.

Rehabilitation + Education = REadycation

Kortom, door kinderen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid te bieden om aan hun fysieke ontwikkeling en hun leerproces te kunnen werken, creeren we een grotere kans voor deze kinderen om klaar (REady) te zijn/worden om actief te participeren in de samenleving.

LombokCare is op Lombok de eerste en tot nu toe de enige organisatie die zich volledig inzet voor de rechten van deze specifieke doelgroep. Het is daarom nog een grotere uitdaging omdat er op Lombok tot op hede nog erg weinig kennis beschikbaar is over hoe men met zo’n fysieke beperkingen om kan gaan.

In Januari 2015 kunnen we met trots zeggen dat we al meer dan 140 kinderen hebben bereikt, waarvan 85 kinderen actief naar de stichting komen voor twee of drie keer per week therapie waarvan een gedeelte ook deelneemt aan educatie. De rest van de kinderen hebben we kunnen bereiken door onze Community Based Rehabilitation programma's. Maar er zijn nog veel kinderen die nog steeds wachten op onze hulp, om samen te vechten voor hun rechten. Hun rechten tot toegang aan gezondheidszorg, openbare toegankelijkheid, deelname aan onderwijs en hun recht om gelijk behandeld te worden net als iedereen!

Lees hier meer over het programma van REadycation

 

  • Accessibility_for_all.jpg
  • born_2_be_real.jpg
  • children_are_the_future.jpg
  • progress_instead_of_perfection.jpg
  • Still_hiding_theirselves.jpg
  • training_the_parents1.jpg
  • training_the_parents2.jpg
  • were_in_this_together.jpg

Bnnr DoneerNL

© 2015 - Stichting LombokCare - privacy & cookies - website door Barkey Media