ATTENTIE! Deze website maakt gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën.

Als u uw instellingen niet wijzigt dan gaat u akkoord met het gebruik. Meer informatie

Ik begrijp het

Kies uw taal:

Visual16.jpg

Programma

Rehabilitatie

Bij het REadycation project bieden we fysiotherapie aan baby’s vanaf 5 maanden tot kinderen die een leeftijd van 18 bereikt hebben. Hoe jonger ze zijn, hoe beter we preventief te werk kunnen gaan en verergering van hun fysieke gesteldheid kunnen voorkomen. De meeste kinderen die voor fysiotherapie komen hebben Cerebrale Parese, maar er zijn ook gevallen van hydro- en microsephalus, motorische beperking door gevolg van het Rubella Virus e.a. Ieder kind is anders en heeft daarom zijn eigen aanpak nodig. Deze individuele aanpak wordt verwerkt in individuele plannen en deze worden om het half jaar geevalueerd.

Educatie

Naast de rehabilitatie hebben we ook een educatieafdeling. Het Educatie programma op LombokCare bestaat uit 2 onderdelen.

Sinds December 2013 zijn  we officieel erkend door de lokale overheid als SLB Pelangi LombokCare (speciaal onderwijsschool). Deze SLB heeft het educatieprogramma in de ochtend actief voor jonge kinderen die nog geen enkele vorm van onderwijs hebben ervaren omdat zij vaak niet aangenomen worden op een reguliere kleuter- of basisschool. Ons doel is om voor deze kinderen een brug te creeeren, zodat ze klaargemaakt worden voor vervolg onderwijs. Samen leren spelen, het herkennen en begrijpen van basisemoties en het oefenen van de grove en fijne motoriek zijn hoofddoelen naast het academische leergedeelte.

In de middagklasjes zitten kinderen die voor een groot deel al naar een reguliere of speciale basisschool gaan, maar nog niet helemaal kunnen bijbe-

 

 

nen met het niveau van de klas. Dit middagprogramma staat in het teken van Life Skills, en het is voor deze groep ons doel om ze naast de grove en fijne motoriek oefeningen, hun ook weerbaarder te maken en een of meerdere life skills mee te geven voor de toekomst. Het komt vaak voor, met name op reguliere basisscholen, dat deze kinderen gepest worden omdat ze anders zijn dan alle andere kinderen in hun klas. Vandaar dat weerbaarheid en assertiviteit een erg belangrijk aandachtspunt is voor in de middagklasjes.

Social work

Als toevoeging op de Rehabilitatie en Educatie afdeling hebben we een Social Work afdeling, welke als het ware alle betrokken partijen doet overbruggen. Wekelijks is er een vergadering tussen deze 3 afdelingen om kinderen (en hun doelen) te bespreken. Wanneer er problemen zijn, dan zal de social work afdeling contact opnemen met de ouders. Ook is de social work afdeling verantwoordelijk voor de 6-maandelijkse thuisbezoeken (homevisit), waarin de problematieken die thuis spelen ook speciale aandacht krijgen. 

REadycation stimuleert hierin de actieve rol van de ouders. Onze fysiotherapeuten en klassenbegeleiders werken intensief samen met de ouders door bijv. therapieoefeningen of gedragsoefeningen mee naar huis te geven. Niet alleen voor een snellere ontwikkeling van hun kind te realiseren maar ook voor de kennisvergroting van de ouders met betrekking tot de mogelijkheden en de beperkingen van hun kind. De thuissituatie staat hierin centraal!


  • Accessibility_for_all.jpg
  • born_2_be_real.jpg
  • children_are_the_future.jpg
  • progress_instead_of_perfection.jpg
  • Still_hiding_theirselves.jpg
  • training_the_parents1.jpg
  • training_the_parents2.jpg
  • were_in_this_together.jpg

Bnnr DoneerNL

© 2015 - Stichting LombokCare - privacy & cookies - website door Barkey Media